Organizacija Prostora

PAMETNA I KREATIVNA REŠENJA ZA SKLADIŠTENJE ZA VAŠ DOM

prodaja namestaja

Ponekad ima mnogo zabavnijih stvari od svakodnevnog čišćenja. Iako su saveti za organizaciju korisni, kreiranje sopstvenih kreativnih rešenja za skladištenje može biti ono što vam je potrebno za lako resetovanje kod kuće. Dok se vraćamo svojim svakodnevnim rutinama, može biti neodoljivo doći kući na kraju dana i pronaći gomile napravljene ujutru kako sede tamo.


Kreiranje sopstvenih hakova za kućnu organizaciju ostaviće vas da se osećate kao šampion organizacije. Ako ste zaglavili na idejama, evo nekoliko načina na koje možete maksimalno povećati produktivnost prilikom resetovanja svog doma.

BRZI HAKOVI ZA ORGANIZACIJU DOMA
Hakovi za kućnu organizaciju najbolji su način da kreirate rešenja za skladištenje jedinstvena za vas. Ako se ikada osećate kao da nemate dovoljno prostora u svom domu, rešite frustraciju dodavanjem lakih organizacionih hakova. Svaki predmet se može koristiti u bilo kojoj prostoriji vašeg doma - nemojte se ograničavati na to gde bi stvari tradicionalno išle:


Kutije za skladištenje – kutije olakšavaju skladištenje predmeta na „skriveni“ način. Možete biti sigurni da gosti neće moći da vide sadržaj, a mogu se naslagati jedan na drugi kako bi zauzeli manje prostora u bilo kojoj prostoriji. Ne možete negde da sakrijete svoje kutije? Budite kreativni sa njima! Upotrijebite kutije u različitim bojama da unesete ličnost u svoj prostor.
Kante – Brzi organizacioni hak za sakrivanje čarapa, igračaka ili knjiga koje trebate da sklonite iz vida. Takođe možete da skladištite sve žice, punjače, daljinske upravljače, produžne kablove ili bilo koje društvene igre koje su dovoljno male da stanu.

Rolling Carts – kreativna rešenja za skladištenje na točkovima – naš omiljeni! Kao i kutije, mogu se koristiti u drugim delovima vašeg doma kako bi se maksimizirao prostor u bilo kojoj prostoriji. Kolica koja se kotrljaju su takođe savršene veličine za organizovanje deterdženta i omekšivača u vašoj vešernici i guranja između mašine za pranje i sušenje veša. Možete ih koristiti i u kupatilu za čuvanje malih peškira, toalet papira i drugih osnovnih stvari.
SAVETI ZA ORGANIZACIJU ORMAKA
Svaki ormar može preći od fantastičnog do trenutnog nereda, posebno kada smišljate šta ćete obući ujutru. Mučite se kako da izgleda čisto i organizovano? Jednostavno sledite pravilo tri D:


1. Declutter
Raščišćavanje će vam pomoći da se rešite stvari koje ne možete da stanete ili koje više ne koristite. Oslobađanje od odeće može biti zadovoljavajući osećaj! Naš omiljeni savet za organizaciju ormara: ako ga niste nosili prošle godine, verovatno ga nećete nositi ni sledeće godine. Napravite tri gomile: odeću koju čuvate, donirate i stvari koje jednostavno morate izbaciti. Evo velikog izazova - pogledajte koliko odevnih predmeta možete da pređete bez racionalizacije pokušavajući da ih zadržite. Svi smo pokušali da opravdamo zadržavanje te sentimentalne majice ili premale farmerke.

2. Dubinsko čišćenje

Dubinsko čišćenje nakon uklanjanja nereda može pomoći da se oslobodite onih zečeva prašine i paučine zaglavljene u uglovima. Ovo je dobar trenutak da obrišete sve površine, dezinfikujete i instalirate nove osveživače vazduha kako biste bili sigurni da vaš orman dobro miriše. Tokom faze dubinskog čišćenja, trebalo bi da steknete predstavu o tome šta tačno želite da uradite svom ormanu ili šta vašem ormaru nedostaje. Da li je to skladište? Da li vam je potrebno više mesta da okačite svoju odeću? Ovo postavlja osnovu za poslednji korak.

3. Dizajn
Dizajniranje onoga što želite u svom ormaru može biti jednostavno kao skica na komadu papira. Međutim, postoje neki faktori koje biste trebali uzeti u obzir kada dizajnirate svoj idealan ormar. Jedan od lakših načina da postignete potpunu fleksibilnost i kompletnu organizaciju ormara je instaliranje sistema ormara. Sistemi ormara vam omogućavaju da prilagodite svoju organizaciju svojim specifičnim potrebama sa mešavinom šipki, polica, fioka, korpi, između ostalih karakteristika. Pored toga, sistemi imaju panele koji omogućavaju različite kombinacije fioka, polica, visećih i ormarića za odlaganje.


Ako vam sistemi ormara nisu savršeni jer jednostavno nemaju dovoljno skrivenih skladišta ili fioka. Korišćenje kombinacije polica i korpi za skladištenje može da organizuje vaš prostor i da i dalje imate prilagođavanje koje ste tražili.

JEDINSTVENE IDEJE ZA SKLADIŠTENJE ZA MALI PROSTOR
Mali prostori mogu biti teški za rad; međutim hakovi za skladištenje malih prostora mogu biti savršeno rešenje. Korišćenje kreativnih rešenja za kućno skladištenje u malim prostorima može transformisati vaš prostor čineći ga većim. Neki od načina da maksimalno iskoristite prostor za skladištenje su:


Organizacija zida – Korišćenje zidnog skladišta učiniće da vaš prostor bude manje skučen. Skladištenje na zidu takođe može pomoći u dodavanju visine malom prostoru. Dodajte kante i korpe da biste organizovali drugačije
Skladište preko vrata – može pomoći u organizovanju malih stvari i dnevnih potrepština kako biste izbegli nered na radnim površinama. Stavite sve porodične potrebe u pojedinačne kese organizovane po kategoriji i vrsti ili prema osobi.
Ugaoni ormari – uglovi su idealni za dodavanje polica i malih ormarića kako bi pomogli pri skladištenju. Čuvajte knjige i male ukrasne predmete koji nisu u sezoni ili jednostavno ne želite da ih prikazujete.
Održavanje čistog doma bez nereda