Najbolji načini za uštedu goriva

Najbolji načini za uštedu goriva

Kriza troškova života je dobro uticala na nas, a cene rastu u skoro svakom aspektu života. Gorivo je jedna od roba koja je najteže pogođena. Vremena su teža za sve, pa smo, imajući ovo na umu, mislili da bi našim čitaocima mogli koristiti nekoliko saveta o tome kako da uštede gorivo ovog leta.

Budite vozač koji vodi računa o potrošnji goriva

Možda se ne čini tako, ali čak i način na koji vozite može da promeni količinu goriva koju vaše vozilo troši. Najbrži način da potrošite gorivo je da vozite preterano brzo, pa je prva stvar koju treba da uradite jeste da se fokusirate na lagano ubrzanje (ubrzanje je u redu, samo ne morate pedalirati do metala svaki put!). Takođe bi trebalo da uvek pokušavate da vozite u najvišoj mogućoj brzini (dok očigledno držite ispod ograničenja brzine).

Uopšteno govoreći, usporavanje i ubrzavanje troše više goriva, pa što manje možete da uradite ovo, to bolje. To je pomalo umetnost, ali kada naučite da čitate puteve i budete u stanju da predvidite, na primer, nadolazeće crveno svetlo i polako usporite umesto teškog prekida, uštedećete gorivo.

Pazite na težinu automobila

Iako je uticaj koji će težina vašeg vozila imati na njegovu potrošnju goriva mali, svako malo pomaže. Logično, teže vozilo će zahtevati više goriva za kretanje, pa se uverite da ne putujete sa nepotrebnim teškim predmetima u vozilu ili prtljažniku. Ovo takođe važi za krovne nosače i krovne kutije, koji imaju dodatni problem povećanja otpora i zbog toga izazivaju mnogo više goriva za isto vozilo na istoj udaljenosti.

Klima uređaj

Ovo je lepo i lako, ako ne i malo neprijatno s vremena na vreme! Klima uređaj koristi snagu motora, što znači da takođe povećava stopu po kojoj vaše vozilo troši gorivo. Uvek vodite računa da ste obučeni za temperaturu u automobilu kako biste izbegli dodatne troškove.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da uštedite gorivo (i novac) i zapamtite, ako vam treba da prevezete nešto, isprobajte Kombi037! Kombi Preboz Kruševac